Αλμπανόπουλος Νίκος

Αλμπανόπουλος Νίκος

Σύρου

Βιογραφικό

O Νίκος Αλμπανόπουλος γεννήθηκε στην Ερμούπολη το 1965. Είναι πτυχιούχος Χημείας και Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Εκλέχτηκε δυο φορές δημοτικός σύμβουλος. Διετέλεσε αντιδήμαρχος με τομείς ευθύνης τις διευθύνσεις Τεχνικών Έργων, Δόμησης και Προγραμματισμού καθώς και πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ερμούπολης.

Ως πρόεδρος του διαδημοτικού Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων, ήταν υπεύθυνος για την έναρξη λειτουργίας του ΧΥΤΑ Σύρου και την ανακύκλωση σε ολόκληρο το νησί.

Είναι στέλεχος της εταιρίας ΜΟΔ ΑΕ. Είναι παντρεμένος με την ψυχολόγο Αγγελική Τζάλλα και έχει δύο παιδιά, τον Αντώνη και την Έλλη.

Πολιτικό μήνυμα

Αποδέχτηκα με χαρά την πρόταση του Μανόλη Γλυνού να είμαι υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με το συνδυασμό του στη Σύρο. Το 2007-2014 υπηρέτησα το νησί μας ως αιρετός δημοτικός σύμβουλος από πολλές θέσεις ευθύνης. Το 2014 επέλεξα να μην είμαι υποψήφιος για τρίτη φορά στο δήμο.

Το κάνω σήμερα στην Περιφέρεια, μια δύσκολη περίοδο, όπου η ενασχόληση με τα κοινά έχει απαξιωθεί στα μάτια αρκετών συμπολιτών μας. Απαξίωση, που εν πολλοίς είναι άδικη: Υπάρχει πάντα κόσμος που υπηρετεί τον τόπο του, δίνει μάχες, δεν βάζει το ατομικό συμφέρον πάνω από το κοινωνικό. Ο δάσκαλος στο σχολείο, ο νοσηλευτής στο νοσοκομείο, ο συμπολίτης μας στον κοινωνικό ή τον πολιτιστικό σύλλογο και αμέτρητοι ακόμα στον τομέα τους πασχίζουν να προσφέρουν εκείνο που μπορούν, με την κοινή αγωνία να μεγαλώσουν τα παιδιά μας καλύτερα, όχι χειρότερα από ό,τι είχαμε την τύχη εμείς. Η γενικευμένη, ισοπεδωτική απαξίωση δίνει πάτημα στο απολίτικο, βοηθά την άνοδο της ακροδεξιάς, του «όλοι είναι ίδιοι, όλοι για την τσέπη τους, για την καρέκλα».

Ψεύδος. Αν ήταν έτσι, δεν θα ζούσαμε σήμερα σε μια κοινωνία που -έστω- με τα δεκάδες προβλήματά της, έχει εξασφαλίσει πολλές κατακτήσεις, πολιτικές και κοινωνικές. Αυτές τις κατακτήσεις οφείλουμε διαρκώς να διευρύνουμε. Αν η νίκη του συνδυασμού έρθει με μια πολιτική προεκλογική εκστρατεία, με συζητήσεις, με συμμετοχή νέου κόσμου, με πολιτικές απαντήσεις σε όλα τα θέματα, θα είναι το βέλτιστο. Αυτές είναι οι αρχές μου, αυτό πιστεύω, για αυτό θα παλέψω.

Περισσότεροι Υποψήφιοι

Μπουργάνης Σωτήρης

Μπουργάνης Σωτήρης

Θήρας-Θηρασιάς-Ίου-Φολέγανδρου
Κουφού Γιάννης

Κουφού Γιάννης

Ρόδου-Τήλου-Σύμης-Χάλκης-Μεγίστης
Φρούντζας Σταύρος

Φρούντζας Σταύρος

Κω- Νισύρου
Σφυρίου Πρόδρομος

Σφυρίου Πρόδρομος

Ρόδου-Τήλου-Σύμης-Χάλκης-Μεγίστης