Γουρζή Λητώ

Γουρζή Λητώ

Νάξου-Αμοργού-Δονούσας-Σχοινούσας-Κουφονησίων-Ηρακλειά

Βιογραφικό

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Νάξο και αποφοίτησε από το 1ο Πειραματικό Λύκειο Αθηνών. Κατά τα σχολικά της χρόνια συμμετείχε σε μαθητικούς θεατρικούς αγώνες, μαθητικούς και συλλογικούς αγώνες στίβου και έζησε σαν αθλήτρια τα πρώτα χρόνια του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Νάξου.

Σπούδασε στην Αρχιτεκτονική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου. Επέλεξε σε πολλά από τα αντικείμενά της να εργαστεί πάνω στη Νάξο, οπότε και η αγάπη της για το νησί μετεξελίχθηκε σε γνώση και εμπειρία.

Από το 2003 έως σήμερα ζει και εργάζεται στη Νάξο διατηρώντας το τεχνικό γραφείο που ιδρύθηκε το 1969 από τους γονείς της, την αρχιτέκτονα Ελευθερία Γεωργιάδου και τον πολιτικό μηχανικό Κώστα Γουρζή.

Εξελέγη στην Αντιπροσωπεία του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος στη θητεία 2010-2013 και το 2013 εξελέγη στο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Μηχανικών Νάξου.

Στις δημοτικές εκλογές του 2014 ήταν υποψήφια δημοτική σύμβουλος Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων με την παράταξη «Πολίτες για τα νησιά μας».

Το 2016 απέκτησανμε τον αρχιτέκτονα Στέλιο Μαρινάκη, έναν γιο.

Πολιτικό μήνυμα

Τους τελευταίους μήνες ο ιδιωτικός τομέας καλπάζει και φάνηκε η θεσμική αδυναμία των υποδομών να αντεπεξέλθουν. Πιστεύω στην πολιτική πρωτοβουλία που θα αναδειχθεί από τη “Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου” ώστε τα νησιά μας ανταποκριθούν με σχέδιο στις σύγχρονες απαιτήσεις

Περισσότεροι Υποψήφιοι

Τρικοίλη Σαββίνα

Τρικοίλη Σαββίνα

Καλύμνου-Λέρου-Πάτμου-Λειψών-Αστυπάλαιας
Φραγκίσκος Μιχάλης

Φραγκίσκος Μιχάλης

Νάξου-Αμοργού-Δονούσας-Σχοινούσας-Κουφονησίων-Ηρακλειά
Παρδαλός Στέργος

Παρδαλός Στέργος

Περιφερειακή ενότητα Ρόδου- Τήλου- Σύμης- Χάλκης- Μεγίστης
Μπουργάνης Σωτήρης

Μπουργάνης Σωτήρης

Θήρας-Θηρασιάς-Ίου-Φολέγανδρου