Γκούφας Γιώργος

Γκούφας Γιώργος

Περιφερειακή ενότητα Νάξου- Αμοργού- Δονούσας- Σχοινούσας- Κουφονησιών- Ηρακλειά

Βιογραφικό

Γεννήθηκα τον Γενάρη του 1953, στον οικισμό των Ακαδήμων, της τότε κοινότητας Χαλκείου  Τραγαίας Νάξου, από αγρότες γονείς.
Εκπαίδευση: Τελείωσα το δημοτικό σχολείο και το εξατάξιο Γυμνάσιο στο Χαλκί της Τραγαίας Νάξου. Το έτος 1972 πέτυχα συγχρόνως στο Μαθηματικό τμήμα της Φυσικομαθηματικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και  στην Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων. Επέλεξα και απεφοίτησα το έτος 1976 απ’το Μαθηματικό. Τον ίδιο χρόνο κατατάχθηκα στο στρατό και υπηρέτησα την στρατιωτική μου θητεία ως έφεδρος ανθυπολοχαγός του Πυροβολικού στην Κω και την Σύρο.

Επαγγελματική Δραστηριότητα:

Τα έτη 1978-1982 εργάστηκα ως καθηγητής μαθηματικών είτε ως ωρομίσθιος, είτε ως αναπληρωτής και τέλος ως μόνιμος  στην Δημόσια Τεχνική Σχολή Νέου Τύπου Ερμουπόλεως Σύρου, στο ΚΕΤΕ Νάξου και στο ΤΕΛ Νάξου, στο Γυμνάσιο Νάξου, στο Γυμνάσιο Σκαδού Νάξου και στο Γυμνάσιο Τραγαίας Νάξου όπου διορίσθηκα ως μόνιμος καθηγητής μαθηματικών το έτος 1982 και όπου υπηρέτησα μέχρι το έτος 2007.
Για επτά (7) έτη, υπηρέτησα επίσης ως καθηγητής Μαθηματικών στο Λύκειο Τραγαίας Νάξου με απόσπαση απ’το Γυμνάσιο Τραγαίας Νάξου.
Διετέλεσα Γυμνασιάρχης στο Γυμνάσιο Τραγαίας Νάξου για ένδεκα (11) χρόνια απ’το έτος 1996 ως το έτος 2007.
Από το έτος 2007 έως την 31.12.2010  ήμουν Διευθυντής του Γενικού Λυκείου Νάξου  και παράλληλα ήσκησα τα καθήκοντα του Αναπληρωτή Διευθυντή  του Β΄ Γραφείου Νάξου της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού Κυκλάδων  .

Η δραστηριότητά μου σε άλλους χώρους:

Στις εκλογές της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης, τον Νοέμβριο του 2010,  τιμήθηκα απ’τους συμπατριώτες μου και εκλέχθηκα πρώτος Περιφερειακός Σύμβουλος της περιφερειακής ενότητας Νάξου Κυκλάδων και πρώτος σε σταυρούς προτίμησης Περιφερειακός Σύμβουλος στον Νομό Κυκλάδων και διετέλεσα πρώτος  Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου με περιφερειάρχη τον Γιάννη Μαχαιρίδη.
Στις περιφερειακές εκλογές του 2014 αν και τιμήθηκα απ’τους συμπατριώτες μου πρώτος σε ψήφους με το ψηφοδέλτιο του Γιάννη Μαχαιρίδη, λόγω των άδικων διατάξεων του εκλογικού Νόμου που ίσχυε, την έδρα την κατέλαβε η χωρικός Αντιπεριφερειάρχης του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ, απ’την Κέα.
Επίσης έχω εκλεγεί: Στο Δ.Σ της ΕΛΜΕ Νοτίων Κυκλάδων επί σειρά ετών.

Συμμετέχω ως μέλος:
  • στην Ελληνική Μαθηματική Εταιρία
  • στον Πολιτιστικό Σύλλογο Τραγαίας Νάξου, στον Κυνηγετικό Σύλλογο Τραγαίας, στον Πανναξιακό, στην Ναξιακό, στον Αστέρα Τραγαίας, στον Α.Μ.Σ Φιλοτίου, στον Ερασιτεχνικό Σύλλογο Αλιέων Νάξου.
  • στο Δ.Σ του Γεωργικού Συνεταιρισμού Χαλκείου Νάξου
  • είμαι Αντιπρόσωπος στην Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου  Α.Ε.Σ Α.Ε.
  • είμαι εκλεγμένο μέλος στην Νέα ΠΑΣΕΓΕΣ και μέλος του Προεδρείου της.

Ενδιαφέροντα:  παράγω προϊόντα βιολογικής καλλιέργειας, και είμαι αμπελουργός, ελαιοπαραγωγός, οινοπαραγωγός, και μελισσοκόμος, ψαράς και κυνηγός.
Ομιλώ πολύ καλά την Αγγλική Γλώσσα.
Οικογενειακή κατάσταση: από το έτος 1985 μέχρι σήμερα κατοικώ μόνιμα στην πόλη (Χώρα) της Νάξου. Είμαι παντρεμένος με την Άννα Γεωργίου Κοντοπίδη, Συμβολαιογράφο Νάξου, και έχουμε αποκτήσει δύο κόρες, τη Μαρία, Χημικό Μηχανικό του Ε.Μ.Π, με μεταπτυχιακές σπουδές   στο Imperial College του Λονδίνου και την Δήμητρα-Ειρήνη δικηγόρο της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Αθήνας με μεταπτυχιακές σπουδές  στο Πανεπιστήμιο του Μονάχου. Ευλογηθήκαμε επίσης με έναν εγγονό.

Πολιτικό Μήνυμα

Επειδή τα νησιά μας μπορούν να κερδίσουν αυτά που αξίζουν και τους χρωστάνε.
Επειδή τα νησιά μας μπορούν και πρέπει να σχεδιάζουν για το μέλλον τους και να αποφασίζουν δίνοντας λύσεις υλοποιήσιμες στα προβλήματά τους.
Επειδή δικαιούμαστε ν απολαμβάνουμε ισότιμα με τους υπόλοιπους Έλληνες τις υπηρεσίες της Υγείας, της Παιδείας, της Πρόνοιας, τις συγκοινωνίες
Επειδή υπάρχουν λύσεις για την Ανάπτυξη των νησιών μας, αξιοποιώντας τους φυσικούς, περιβαλλοντικούς, πολιτισμικούς και ενεργειακούς πόρους μας.
Επειδή ΘΕΛΩ και ΜΠΟΡΩ να στηρίξω κάθε δίκαιο αίτημά σας και ειδικότερα των νέων ανθρώπων για ένα μέλλον με προοπτική και ασφάλεια.
Θα αγωνιστώ με το ψηφοδέλτιο ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ του υποψήφιου Περιφερειάρχη Μανόλη Γλυνού για να διεκδικήσω μαζί σας, την ανάπτυξη, το μέλλον, την ασφάλεια και την προοπτική  του τόπου μας και των νησιών μας.
Να μοιραστώ μαζί σας την ελπίδα, τα όνειρα, αυτό που μας αξίζει και μας χρωστάνε για τη Νάξο μας, τα Κουφονήσια, τη Σχοινούσα, τη Δονούσα, την Ηρακλειά, την Αμοργό, τις Κυκλάδες μας, το Αιγαίο.

Περισσότεροι Υποψήφιοι

Κουφού Γιάννης

Κουφού Γιάννης

Ρόδου-Τήλου-Σύμης-Χάλκης-Μεγίστης
Παπατσή Λίνα

Παπατσή Λίνα

Περιφερειακή ενότητα Ρόδου- Τήλου- Σύμης- Χάλκης- Μεγίστης
Τζανακόπουλος Παντελής

Τζανακόπουλος Παντελής

Πάρου
Βεκρής Λευτέρης

Βεκρής Λευτέρης

Νάξου-Αμοργού-Δονούσας-Σχοινούσας-Κουφονησίων-Ηρακλειά