Διακογεωργίου Κατερίνα

Διακογεωργίου Κατερίνα

Ρόδου-Τήλου-Σύμης-Χάλκης-Μεγίστης

Βιογραφικό

Γεννήθηκα στις 28 Μαΐου 1992, στο Μαρούσι Αττικής και μεγάλωσα στη Ρόδο, από όπου και κατάγομαι.

Ο πατέρας μου Παντελής Διακογεωργίου με καταγωγή από τα Σιάννα της Ρόδου διετέλεσε Νομίατρος Δωδεκανήσου επί σειρά ετών και η μητέρα Παρασκευή Σταφανίδη, το γένος Κατσαρά με καταγωγή από τη Σύμη, ήταν Καθηγήτρια Γαλλικών στην Α.Σ.Τ.Ε.Ρ.

Ξεκίνησα τις μαθητικές μου σπουδές στο 3θέσιο Πειραματικό Σχολείο Πόλεως Ρόδου (κτήριο Ακαδημίας) και ολοκλήρωσα τη μαθητική μου φοίτηση στο 3ο Γενικό Λύκειο Ρόδου, όπου αποφοίτησα με άριστα. Το 2015 αποφοίτησα με άριστα από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, με πτυχίο του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης (B.Ed). Ολοκλήρωσα τις μεταπτυχιακές μου σπουδές με άριστα από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, με εξειδίκευση στην Ιστορία και Διδακτική της Ιστορίας του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης (M.Sc).

Ασχολήθηκα με την ιστορική έρευνα και μελέτη της Εκπαιδευτικής Πολιτικής της χώρας μας σε προπτυχιακό επίπεδο με την πτυχιακή μου εργασία με θέμα τους Υπουργούς Παιδείας του Ελληνικού Κράτους (1833-1910) και σε μεταπτυχιακό επίπεδο με την ανάλυση του Πολιτικού Λόγου στις Εκπαιδευτικές Μεταρρυθμίσεις 1895, 1899 και 1913.

Παράλληλα με τις σπουδές μου, παρακολουθούσα εξ’ αποσπάσεως ειδικευμένα προγράμματα επιμόρφωσης αποκτώντας εφόδια για μάθηση και περισσότερες γνώσεις, έχω συμμετάσχει σε πανελλήνια εκπαιδευτικά συνέδρια με προφορικές εισηγήσεις και μιλάω δύο ξένες γλώσσες, Αγγλικά και Γαλλικά.

Καθόσον σπούδαζα στην Αθήνα εργάστηκα εθελοντικά για ένα ακαδημαϊκό έτος (2017-2018) στο Εγκεκριμένο Πρόγραμμα από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων (Ι.Ε.Π.), «Η προσωδία ως συνδετικός κρίκος της όπερας με την αρχαία ελληνική τραγωδία».

Από το 2018 είμαι Μέλος της Εραλδικής και Γενεαλογικής Εταιρίας της Ελλάδος.

Από το 2018 είμαι Μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής ν. Δωδεκανήσου του Κινήματος Αλλαγής.

Πολιτικό μήνυμα

«Μέσα στη θλίψη της απέραντης μετριότητας, που μας πνίγει από παντού, παρηγορούμαι ότι κάπου, σε κάποιο καμάρι, κάποιοι πεισματάρηδες αγωνίζονται να εξουδετερώσουν τη φθορά» Οδυσσέας Ελύτης

Περισσότεροι Υποψήφιοι

Τρικοίλης Μιχάλης

Τρικοίλης Μιχάλης

Καλύμνου-Λέρου-Πάτμου-Λειψών-Αστυπάλαιας
Φρούντζας Σταύρος

Φρούντζας Σταύρος

Κω- Νισύρου
Δοϊτσίδου Καλλιόπη

Δοϊτσίδου Καλλιόπη

Θήρας-Θηρασιάς-Ίου-Φολέγανδρου
Μάινας Ηλίας

Μάινας Ηλίας

Θήρας-Θηρασιάς-Ίου-Φολέγανδρου