Ηλιάκης Πέτρος

Ηλιάκης Πέτρος

Περιφερειακή ενότητα Μήλου- Κίμωλος- Σέριφος- Σίφνος

Βιογραφικό

Γενήθηκα στην ν.Νάξο το έτος 1951, από τον Σταύρο Ηλιάκη και την Άννα Παυλοπούλου, όπου μετά τα πρώτα 8 χρόνια της ζωής μου, για την επιβίωση, πήγα στην Αθήνα με την οικογένεια μου, τα δύσκολα χρόνια της εγκατάλειψης των νησιών μας.

Σπούδασα στο Πολυτεχνείο Διπλ.Πολιτικός Μηχανικός (Συγκοινωνιολόγος). Γνωρίζω Αγγλικά, Ιταλικά και Ισπανικά. Υπηρέτησα την στρατιωτική μου θητεία στα Τεθωρακισμένα. Εργάσθηκα αρχικά σαν ελεύθερος επαγγελματίας, ασχολούμενος με μελέτες ιδιωτικών έργων και έκδοση οικοδομικών αδειών.

Διορίσθηκα με τον Ν.1320/83 στην Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών Νομαρχίας Κυκλάδων το έτος 1984, υπηρέτησα στην Σύρο μέχρι το 1986, μετατέθηκα στην Μήλο με την ίδρυση των Επαρχείων, όπου υπηρέτησα ταυτόχρονα και παράλληλα ως Προιστάμενος:

  • του Τμήματος Τεχνικών Έργων,
  • της Τεχνικής Υπηρεσίας Δήμων και Κοινοτήτων (ΤΥΔΚ),
  • του Τομέα Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων Μήλου (1992-1995) και
  • της Πολεοδομίας κατά μεγάλα χρονικά διαστήματα, όταν υπήρχε ανάγκη.

Ασχολήθηκα με μελέτες και επιβλέψεις των έργων της Νομαρχίας Κυκλάδων, μετέπειτα της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Κυκλάδων και στην συνέχεια της Περιφερειακής Ενότητας Μήλου της ΠΝΑ (Μήλο, Κίμωλο, Σίφνο και Σέριφο),με μελέτες και έργα των Δήμων της ΠΕ Μήλου,με όλα τα Πολεοδομικά θέματα και με τα σεισμόπληκτα.
Γνωρίζοντας τα πολλά και μεγάλα προβλήματα των νησιών μας, συμμετείχα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και εκλέχθηκα Νομαρχιακός Σύμβουλος με τον συνδιασμό "Κυκλαδικό Όραμα" (2006-2010) και Περιφερειακός Σύμβουλος (Έπαρχος ΠΕ Μήλου) με τον συνδιασμό "Νότιο Αιγαίο-Αρχιπέλαγος Δημιουργίας" (2010-2014).
Τέλος του έτους 2016 συνταξιοδοτήθηκα και συνεχίζω να ζω στην Μήλο.
Έχω σύζυγο την Θωμαή Μπαληκτσή, Διπλ.Πολιτικό Μηχανικό ΕΜΠ, υπάλληλο της ΠΝΑ και ένα υιό τον Σταύρο, Διπλ.Πολιτικό Μηχανικό ΕΜΠ, ελεύθερο επαγγελματία.

Πολιτικό Μήνυμα

Φίλες και Φίλοι,

αισθάνομαι ιδιαίτερη τιμή που μου προτάθηκε να συμμετέχω σαν υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στις προσεχείς εκλογές (2019) με τον συνδιασμό "ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ" με επικεφαλής τον  Μανώλη Γλυνό.
Τον συνδιασμό, στον οποίο θα προέχει η αξιοπρέπεια, η ειλικρίνεια, η εργατικότητα, η ικανότητα, η αξιοκρατία  και η αγάπη για τα νησιά μας. Αξίες, που οφείλουν να έχουν, όσοι ζητούν να μας εκπροσωπήσουν, χωρίς τις οποίες, τίποτα καλό δεν μπορεί να επιτευχθεί. Μετά,λοιπόν, από ολόκληρης ζωής αγώνα με αυτά τα όπλα, όπως ήδη έχω αποδείξει, ζητώ άλλη μια φορά την εμπιστοσύνη σας και την ευκαιρία να προσφέρω για ένα καλύτερο αύριο για όλους μας.

Περισσότεροι Υποψήφιοι

Σοφός Νίκος

Σοφός Νίκος

Κω- Νισύρου
Διακογεωργίου Κατερίνα

Διακογεωργίου Κατερίνα

Ρόδου-Τήλου-Σύμης-Χάλκης-Μεγίστης
Παπαβασιλείου Τίνα

Παπαβασιλείου Τίνα

Περιφερειακή ενότητα Ρόδου- Τήλου- Σύμης- Χάλκης- Μεγίστης
Βεκρής Λευτέρης

Βεκρής Λευτέρης

Νάξου-Αμοργού-Δονούσας-Σχοινούσας-Κουφονησίων-Ηρακλειά