Ηλιού Γιώργος

Ηλιού Γιώργος

Κέα- Κύθνος

Βιογραφικό

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κύθνο,κατάγεται από οικογένεια ψαράδων, είναι 34 ετών φοίτησε στο Δημοτικό Σχολείο Δρυοπίδας ,στο ΓυμνάσιοΚύθνου και έπειτα στο 1ο Ενιαίο Λύκειο Χαϊδαρίου. Οι γονείς του ασχολούνται με την αλιεία, έχει έναν αδελφό ο οποίος είναι τραπεζικός υπάλληλος στο κατάστημα της AlphaBank στην Κύθνο και είναι αρραβωνιασμένος με την Νικητού Άννα εκπαιδευτικό με ειδίκευση στην Ειδική Αγωγή.

Το 2003 εισήχθη μέσω πανελληνίων εξετάσεων στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών, φοίτησε στον τομέα Συστημάτων Ηλεκτρικής Ενέργειας με ειδίκευση τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.

Το φθινόπωρο του 2010 για να εκπληρώσει τη στρατιωτική του θητεία κατετάγη στο Πυροβολικό Σώμα του Στρατού Ξηράς και διετέλεσε τη θητεία του στην 180 ΜΚ/Β HAWK ως Χειριστής Οργάνων Ελέγχου Πυρός, όπου και απελύθη τον Αύγουστο του 2011.Σε επαγγελματικό επίπεδο έχει εργαστεί στην εταιρεία FRIGOGLASS στην βιομηχανική ζώνη Πατρών, έως το 2012 όπου επέστρεψε στο νησί  και εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας.

Τον Οκτώβριο του 2012 εξελέγη Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Δρυοπίδας Κύθνου, με την ιδιότητα αυτή το 2013 ορίστηκε ως μέλος του Δ.Σ. της Δημοτικής Κοινωφελής Επιχείρησης του Δήμου Κύθνου έως το τέλος της δημοτικής θητείας τον Σεπτέμβριο 2014.

Στις δημοτικές εκλογές τον Μάϊο του 2014 εξελέγη πλειοψηφώνδημοτικός σύμβουλος με την παράταξη «ΚΥΘΝΟΣ ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ» και με την έναρξη της δημοτικής θητείας ορίστηκε Αντιδήμαρχος Κύθνου από τον Δήμαρχο Κύθνου κ.Γαρδέρη Σταμάτη. Στις 31 Μαρτίου 2017 ορίστηκε εκ νέου Αντιδήμαρχος Κύθνου έως το τέλος της δημοτικής θητείας. Στο Δήμο Κύθνου επίσης είναι Πρόεδρος της Επιτροπής Αθλητισμού, Περιβάλλοντος και Αλιείας,Αντιπρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Κύθνου, Αντιπρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής και μέλος της Οικονομικής Επιτροπής.

Τον Απρίλιο του 2015 μετά από εκλογική διαδικασία κατά την ετήσια Γενική Συνέλευση του Δικτύου Αειφόρων Νήσων(ΔΑΦΝΗ) εξελέγη Πρόεδρος του Δ.Σ., θέση την οποία κατέχει έως και σήμερα.

Πολιτικό μήνυμα

Είμαι μέλος μίας γενιάς που έχει πληγεί όσο καμία στα χρόνια της κρίσης , μία γενιά που αυτή τη στιγμή βρίσκεται είτε στις μεγάλες πόλεις της Ευρώπης και της Αμερικής είτε προσπαθεί να επιβιώσει στους δύσκολους καιρούς που βιώνουν τα αστικά κέντρα στην Ελλάδα. Πάραυτα εδώ και 7 χρόνια επέλεξα το δρόμο της επιστροφής στο νησί μου , στο νησί που με γέννησε και με άνδρωσε , ρισκάροντας πολλά αλλά ποντάροντας στην αγάπη για το τόπο και την οικογένεια μου κόντρα σε δυσκολίες  και προβλήματα που προκύπτουν κατά την διαβίωση σε ένα μικρό νησί των Κυκλάδων .

 Στα 29 μου άπειρος αλλά με πολύ όρεξη και όνειρα ανταποκρίθηκα στο κάλεσμα του Σταμάτη Γαρδέρη και ο κόσμος με τίμησε με τον καλύτερο τρόπο. Συμπορευόμενος για 5 χρόνια με τον Δήμαρχο Κύθνου και σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο θεωρώ ότι κάναμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να αναπτυχθεί το νησί μας και να γίνει ένα καλύτερο μέρος διαβίωσης για όλους. Μέσα από το Δίκτυο ΔΑΦΝΗ γνώρισα και αφουγκράστηκα σχεδόν όλους του αυτοδιοικητικούς του Νοτίου Αιγαίου προσπαθώντας μέσα από τις δράσεις του Δικτύου να υποστηρίξω στο μέτρο του δυνατού τα τεχνικά θέματα που αντιμετωπίζουν οι μικροί και υποστελεχωμένοι Δήμοι της Περιφέρειας μας.

Στα 34 μου πλέον  και έχοντας την εμπειρία μίας αυτοδιοικητικής θητείας από πολλαπλές θέσεις ευθύνης δεν θα μπορούσα να αρνηθώ στο κάλεσμα του Μανώλη Γλυνού διότι με την ιδιοσυγκρασία και την προσωπικότητά του συνασπίζει όλα αυτά που ονειρεύομαι για το τόπο μου και αγωνίζομαι για αυτά , δημοκρατία, συνεργασία , συναίνεση, και συνεννόηση με επίκεντρο τον άνθρωπο που διαβιώνει 365 ημέρες στα νησιά μας.

Έχω χαρά αλλά και μεγάλο αίσθημα ευθύνης που θα συμμετέχω σε αυτήν την μεγάλη ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΤΟΥ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ , συμπορευόμενος με τον Μανώλη Γλυνό αλλά και του εξαίρετουςσυνυποψηφίους μου.

Περισσότεροι Υποψήφιοι

Αποστολίδης Αντώνης

Αποστολίδης Αντώνης

Ρόδου-Τήλου-Σύμης-Χάλκης-Μεγίστης
Σπύρου Μπενέτος

Σπύρου Μπενέτος

Καλύμνου-Λέρου-Πάτμου-Λειψών-Αστυπάλαιας
Μουστάκη Κατερίνα

Μουστάκη Κατερίνα

Νάξου-Αμοργού-Δονούσας-Σχοινούσας-Κουφονησίων-Ηρακλειά
Σοφός Νίκος

Σοφός Νίκος

Κω- Νισύρου