Κουλλιά Υπαπαντή

Κουλλιά Υπαπαντή

Καλύμνου-Λέρου-Πάτμου-Λειψών-Αστυπάλαιας

Βιογραφικό

Ονομάζομαι Υπαπαντή  Κουλλιά και είμαι Διπλωματούχος Μηχανολόγος Μηχανικός. Εργάστηκα ως Πολιτικό Προσωπικό στην Πολεμική Αεροπορία. Διετέλεσα προϊσταμένη τεχνικού τμήματος της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (Υ.Π.Α.) και Αναπληρωτής Αερολιμενάρχης του Κρατικού Αερολιμένα Ρόδου «Διαγόρας». Είμαι ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου Καλυμνίων Ρόδου ο «Άγιος Σάββας», ιδρυτικό μέλος και τέως Γενική Γραμματέας του Αντιπυρηνικού Παρατηρητηρίου Μεσογείου, τέως μέλος του ΔΣ Μηχανικών ΕΜΔΥΔΑΣ. Επίσης, εχρημάτισα Γενικός Γραμματέας του Συλλόγου Εργαζομένων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας του Κρατικού Αερολιμένα Ρόδου και μέλος επιτροπών αξιολόγησης διαγωνισμών ως εκπρόσωπος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.

Σήμερα, Προπτυχιακή Φοιτήτρια του Τμήματος Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου, κατεύθυνσης Διεθνών Σχέσεων.

Καλυμνιακής καταγωγής, γεννήθηκα στη Ρόδο. Τα ευτυχισμένα παιδικά μου χρόνια μοιράστηκαν ανάμεσα στην Κάλυμνο, Ρόδο, Κάρπαθο και Νίσυρο όπου η δεμένη οικογένεια του καπετάν Στέφανου Κουλλιά, τον ακολουθούσε  εκείνον και τα δύο μεγάλα αγόρια ,σε όποιες θάλασσες αποφάσιζε να δραστηριοποιηθεί.

Οριστικά η οικογένεια εγκαταστάθηκε στην Κάλυμνο  στα μέσα της έκτης δημοτικούπροκειμένου εγώ και ο μικρότερος αδελφός  να παρακολουθήσουμε την δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Τα αδέλφια μου, ο Μιχάλης και ο Γιάννης  μετανάστευσαν στην Νέα Υόρκη στις ΗΠΑ ,όπου και αξιώθηκαν να γίνουν επιτυχημένοι επιχειρηματίες και στην επιχείρηση των οποίων δραστηριοποιήθηκε ο μικρότερος αδελφός , ο Πανορμίτης (μετά την αποφοίτηση του ηλεκτρολόγος μηχανικός ΤΕΙ Πατρών).

Αποφοίτησα από το κλασσικό γυμνάσιο/ λύκειο Θηλέων Καλύμνου με άριστα. Όμως λόγω της μεγάλης μου αγάπης για τα μαθηματικά και παρακινούμενη από πνεύμα δημιουργίας, αποφάσισα  τελικά να ακολουθήσω θετικές επιστήμες .

Αποφοίτησα από την Πολυτεχνική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών και εργάστηκα επί τριάμισι χρόνια στο  Κρατικό Εργοστάσιο της Πολεμικής Αεροπορίας στον Άραξο Πατρών το οποίο μαζί με άλλους δύο μηχανικούς οργανώσαμε και θέσαμε σε πρώτη λειτουργία. Στην συνέχεια λόγω των αναγκών της οικογενείας που ήδη δημιούργησα αποφάσισα να μετακομίσω στα Δωδεκάνησα, στον τόπο καταγωγής μου.

Δραστηριοποιήθηκα σε Ρόδο και Κάλυμνο και στην συνέχεια ως στέλεχος της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας στον Κρατικό Αερολιμένα Ρόδου  ως Αερολιμενικός, ως Διπλωματούχος Μηχανολόγος  Μηχανικός, ως Προϊσταμένη του Τεχνικού Τμήματος του Αερολιμένα και Αναπληρωτής Αερολιμενάρχης.

Τα τελευταία τρία χρόνια βρίσκομαι για μεγάλα χρονικά διαστήματα στην ιδιαίτερη πατρίδα μου, την Κάλυμνο όπου ασχολούμαι με τον τουρισμό δίνοντάς μου την ευκαιρία να την ξαναζήσω, μαζί με τα αδέλφια μου, συγγενείς και φίλους.

Είμαι μητέρα του καταξιωμένου Οδοντίατρου Ενδοδοντολόγου Παναγιώτη Νικολή και από τον Παναγιώτη, γιαγιά ενός υπέροχου εγγονού τριών μηνών καθώς επίσης μητέρα της επίσης καταξιωμένης  Μαρίας Νικολή, Msc Πολιτικού Μηχανικού ΑΠΘ.

Πολιτικό μήνυμα

Νυν προπτυχιακή φοιτήτρια Πανεπιστημίου Αιγαίου, Τμήματος Μεσογειακών σπουδών κατεύθυνσης Διεθνών Σχέσεων, εσωτερική ίσως ανάγκη  να ολοκληρώσω τις θεωρητικές –ανθρωπιστικές σπουδές μου.

Διότι, μέτρον πάντων άνθρωπος.

Απ αυτό παρακινούμενη έθεσα τον εαυτό μου στην διαδικασία κρίσης και επιλογής μου από τους συμπατριώτες μου, μαζί με μια ομάδα ανθρώπων  με επικεφαλής τον συναινετικό, άξιο και έμπειρο στα κοινά, Μανώλη Γλυνό, ανθρώπων καταξιωμένων στην κοινωνία του Νοτίου Αιγαίου με επιθυμία να υπηρετήσουν τον ευλογημένο αυτό τόπο και τους ανθρώπους του, με αγάπη ,με ηθική, με διαπιστωμένες ικανότητες , με γνώση και όραμα.

Περισσότεροι Υποψήφιοι

Κουφού Γιάννης

Κουφού Γιάννης

Ρόδου-Τήλου-Σύμης-Χάλκης-Μεγίστης
Παυλίδη Σοφία

Παυλίδη Σοφία

Περιφερειακή ενότητα Ρόδου- Τήλου- Σύμης- Χάλκης- Μεγίστης
Ανδρουτσοπούλου Χαρίκλεια

Ανδρουτσοπούλου Χαρίκλεια

Ρόδου-Τήλου-Σύμης-Χάλκης-Μεγίστης
Τρικοίλης Μιχάλης

Τρικοίλης Μιχάλης

Καλύμνου-Λέρου-Πάτμου-Λειψών-Αστυπάλαιας