Κουνάκης Παναγιώτης

Κουνάκης Παναγιώτης

Περιφερειακή ενότητα Ρόδου- Τήλου- Σύμης- Χάλκης- Μεγίστης

Βιογραφικό

Γεννήθηκα στη Ρόδο στις 27 Αυγούστου 1979.

Ο πατέρας μου Πέτρος Κουνάκης έχει καταγωγή από τον Έμπωνα της Ρόδου, ενώ η μητέρα μου Έλενα Μανουσάκη, το γένος Φωτάρα, από τη Σύμη.

Μεγάλωσα στη Ρόδο και φοίτησα στο Βενετόκλειο, από το δημοτικό σχολείο μέχρι και το λύκειο. Στη συνέχεια αποφοίτησα από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης,  με πτυχίο στα Μαθηματικά και ολοκλήρωσα τις μεταπτυχιακές σπουδές μου στη Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Sheffield της Μεγάλης Βρετανίας. Μιλάω Αγγλικά και Ιταλικά.

Στη μεταπτυχιακή μου εργασία, μελέτησα την επικοινωνία και τη δημιουργία σχέσης εμπιστοσύνης με τον επισκέπτη καταστημάτων λιανικής πώλησης στα ελληνικά νησιά.

Για έμενα ο αθλητισμός είναι κινητήριος δύναμη και πρέπει να αποτελεί βασική εκπαίδευση και φιλοσοφία των νέων από τις πολύ μικρές κιόλας ηλικίες. Από το 1987 μέχρι το 1998, υπήρξα μέλος της ομάδας του Α.Ο. Κολοσσός Ρόδου στα παιδικά και εφηβικά τμήματα,  μέχρι και την αναχώρηση μου για σπουδές. Είμαι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ομάδας μπάσκετ Κολοσσός. Έχω διατελέσει εκπρόσωπος της ομάδας μπάσκετ του κολοσσού  στον ΕΣΑΚΕ την περίοδο 2016 - 2017. Είμαι μέλος της διοίκησης του Ροδίων άθλησης ομάδα Βόλεϊ Α2 κατηγορίας.

Είμαι ενεργό μέλος της οικογενειακής επιχείρησης μας, από τα χρόνια της εφηβείας μου, όπου και είχα την τύχη να γνωρίσω τα χρόνια ακμής των νησιών μας. Το 2004 ανέλαβα τη διοίκηση της επιχείρησης και αποφάσισα συνειδητά, παρά τις δυσκολίες, να παραμείνω στη Ρόδο.

To 2011 εκλέχτηκα στο ΕΒΕΔ με την παράταξη του Μιχάλη Καρρά στο τμήμα του Εμπορίου ,συνεργάσθηκα άψογα με την Διοικούσα και τον πρόεδρο Γιάννη Πάππου.

Το 2012 -2014 διετέλεσα Αντιπρόεδρος Καταστηματαρχών Παλαιάς Πόλης και το 2012-2017  σύμβουλος στο Επιμελητήριο Δωδεκανήσου (ΕΒΕΔ).

Το 2014 εκλέχθηκα περιφερειακός σύμβουλος Νοτίου Αιγαίου και από τον Μάρτιο του 2017 είμαι πλέον ανεξάρτητος.

Το 2019  μαζί με άλλους συντοπίτες μου από το χωριό Έμπωνα αποφασίσαμε την ίδρυση μιας Κοινσεπ που ασχολείται με την Υγεία με την ονομασία ¨Υγεία για όλους ο Αττάβυρος η οποία ως σκοπό έχει την εξασφάλιση πόρων και ανθρώπινου δυναμικού για την επάνδρωση των μικρών κέντρων υγείας της Περιφέρειας μας.

Η σύνεση, οι νέες ιδέες, η ενέργεια , η τεχνογνωσία η συνεργατικότητα και η διάθεση να δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες ώστε να αλλάξουν τα πράγματα σε αρκετούς τομείς είναι το μέλημα μας.

Πολιτικό μήνυμα

Συνεργάζομαι με τον Μανώλη Γλύνο γιατί εκπροσωπεί τις αξίες που με εκφράζουν, δεν είναι επαγγελματίας πολιτικός, είναι ανθρωποκεντρικός , θα  διοικήσει με υψηλό αίσθημα ευθύνης , διαφάνεια, αξιοπιστία , αξιοποιώντας κάθε πόρο ,όλο το ανθρώπινο δυναμικό από πλευράς αιρετών, υπηρεσιακών και του τελευταίου ακρίτα νησιώτη που δίνει μάχη να παραμείνει στο νησί του. Έχοντας ήδη συμμετάσχει σε μία περιφερειακή θητεία παραμένω σταθερός στις απόψεις μου για ποιοτική αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος, την ηλεκτρονική διακυβέρνηση , την ασφαλή και ισόνομη πρόσβαση στις δομές υγείας ,και την χρηστή διαχείριση πόρων είμαι σίγουρος πως αυτή την φόρα με τον Μανώλη Γλυνό θα μας δοθεί η δυνατότητα να κάνουμε αυτό που πιστεύουμε πράξη.

Περισσότεροι Υποψήφιοι

Χατζηιωάννου Αντώνης

Χατζηιωάννου Αντώνης

Περιφερειακή ενότητα Ρόδου- Τήλου- Σύμης- Χάλκης- Μεγίστης
Βεκρής Λευτέρης

Βεκρής Λευτέρης

Νάξου-Αμοργού-Δονούσας-Σχοινούσας-Κουφονησίων-Ηρακλειά
Σπύρου Μπενέτος

Σπύρου Μπενέτος

Καλύμνου-Λέρου-Πάτμου-Λειψών-Αστυπάλαιας
Ηλιού Γιώργος

Ηλιού Γιώργος

Κέα- Κύθνος