Λυριστής Μηνάς

Λυριστής Μηνάς

Μυκόνου

Βιογραφικό

O Μηνάς Λυριστής, γιος του Γιάννη Λυριστή και τηςΚατερίνας Λοΐζου, μεγάλωσε και κατοικεί στη Μύκονο.

Είναι τελειόφοιτος μεταπτυχιακός φοιτητής Γεωπολιτικής στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Σπούδασε Διεθνείς Σχέσεις και Οργανισμούς στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Το 2016, έκανε μαθήματα στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου της Γάνδης (UniversiteitGhent) μέσω του Προγράμματος Erasmus+. Παράλληλα με τις σπουδές του δουλεύει σε επιχειρήσεις εστίασης αλλά και ξενοδοχειακές μονάδες στη Μύκονο, στην Αθήνα και στην Ρόδο.

Ακόμη, έχει εργαστεί στην Υπηρεσία Ενημέρωσης και το γραφείο Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ε.Ε. του Υπουργείου Εξωτερικών, ως ερευνητής και υπεύθυνος έρευνας στο Ίδρυμα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και το Κέντρο Μελέτης Μεσογειακής και Μεσανατολικής Πολιτικής, και εξωτερικός συνεργάτης του Κέντρου Ανατολικών Σπουδών. Επιπλέον, είναι  μέλος της συντονιστικής επιτροπής του Πανελλήνιου Ακαδημαϊκού Συνεδρίου Mare Nostrum το οποίο διεξάγεται στη Ρόδο τα τελευταία δέκα έτη. Έχει λάβει μέρος σε ακαδημαϊκά συνέδρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ως εισηγητής για θέματα Διεθνούς Πολιτικής στη Μέση Ανατολή και τη Βόρειο Αφρική.

Άρθρα του έχουν δημοσιευτεί σε εφημερίδες και περιοδικά της Ελλάδος αλλά και του εξωτερικού.

Πολιτικό μήνυμα

Απάντησα θετικά στο κάλεσμα του Μανώλη Γλυνού και συμμετέχω στις περιφερειακές εκλογές, με στόχο την προώθηση μιας πολιτικής γραμμής δίπλα στους νέους. Για να αναδειχθεί το έργο της Περιφέρειας στους πολίτες, αλλά και οι ίδιοι οι πολίτες να επιλύσουν τα προβλήματά τους μέσω αυτής. Για την ανάδειξη της ακαδημαϊκής έρευνας και των νέων τεχνολογιών. Μα πρωτίστως, για μία δίκαιη διοίκηση, που θα αγκαλιάζει τους αδύναμους και τους περιθωριοποιημένους ως ίσους μεταξύ ίσων!

Περισσότεροι Υποψήφιοι

Τρικοίλη Σαββίνα

Τρικοίλη Σαββίνα

Καλύμνου-Λέρου-Πάτμου-Λειψών-Αστυπάλαιας
Παρδαλός Στέργος

Παρδαλός Στέργος

Περιφερειακή ενότητα Ρόδου- Τήλου- Σύμης- Χάλκης- Μεγίστης
Σφυρίου Πρόδρομος

Σφυρίου Πρόδρομος

Ρόδου-Τήλου-Σύμης-Χάλκης-Μεγίστης
Γκούφας Γιώργος

Γκούφας Γιώργος

Περιφερειακή ενότητα Νάξου- Αμοργού- Δονούσας- Σχοινούσας- Κουφονησιών- Ηρακλειά