Μεγαλούδης Παναγιώτης

Μεγαλούδης Παναγιώτης

Ρόδου-Τήλου-Σύμης-Χάλκης-Μεγίστης

Βιογραφικό

Γεννήθηκε στη Ρόδο στις 5 Φεβρουαρίου 1992. Ο πατέρας του Ιωάννης Μεγαλούδης και η μητέρα του Δέσποινα Νικολέττου κατάγονται από την Σύμη. Έχει δύο αδέλφια, τον Μανώλη και την Σεβαστιάνα.
Μεγάλωσε στην Σύμη, μιλάει Αγγλικά και είναι απόφοιτος του τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του ΤΕΙ Κρήτης. Εκπόνησε την πρακτική του άσκηση στον τοπικό σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στην Σύμη. Η πτυχιακή του εργασία επιλέχθηκε από τους καθηγητές του τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του ΤΕΙ Κρήτης στα πιο καινοτόμα project αποφοίτων και είχε θέμα: «Διαστασιολόγηση Υβριδικού Σταθμού Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας στην Σύμη, αποτελούμενο από Αναστρέψιμο υδροηλεκτρικό έργο με χρήση θαλασσινού νερού και αιολικό πάρκο».
Τον Αύγουστο του 2017, με δική του πρωτοβουλία και σε συνεργασία με τον Δήμο Σύμης, διοργανώθηκε η πρώτη ημερίδα αναπτυξιακής ενεργειακής πολιτικής στο νησί, με την συμμετοχή σπουδαίων επιστημόνων με σκοπό οι κάτοικοι και φίλοι της Σύμης να ενημερωθούν για θέματα που αφορούν την αντιμετώπιση της ενεργειακής φτώχειας στην χώρα μας.
Τον Οκτώβριο του 2018 ο ίδιος με την οικογένειά του ίδρυσαν μια νέα επιχείρηση στη Σύμη, όπου στο εργαστήριό τους κατασκευάζονται ξυλόγλυπτες εικόνες του Ταξιάρχη Μιχαήλ του Πανορμίτη.
Έχει συμμετάσχει σε αρκετές εορταστικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις με τις τοπικές χορευτικές ομάδες του νησιού, αλλά και με μουσικά συγκροτήματα παίζοντας drums.

Πολιτικό μήνυμα

Για να ξεπεράσουμε τα προβλήματά μας ως νησιώτες πρέπει να συμμαχήσουμε, να διώξουμε από μέσα μας την μισαλλοδοξία, να νικήσουν ο διάλογος και η συνεργασία. Ο επικεφαλής του συνδυασμού μας Μανώλης Γλυνός έχει αποδείξει την αγάπη του προς τον συνάνθρωπο μέσα από την προσφορά και την ενασχόλησή του με τα κοινά. Ο συνδυασμός της Συμμαχίας Νοτίου Αιγαίου απαρτίζεται από άξιους ανθρώπους, ικανούς να καταστήσουν την Περιφέρειά μας, μια Περιφέρεια Τεσσάρων Εποχών. Στο πλαίσιο της πτυχιακής μου εργασίας ως μηχανολόγος μηχανικός έχω μελετήσει το βέλτιστο τεχνικά και οικονομικά σύστημα για την ενεργειακή αυτονομία της Σύμης μέσα από το οποίο προκύπτει ότι οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας μπορούν να φέρουν σημαντικά έσοδα στις τοπικές κοινωνίες και να ανακουφίσουν το περιβάλλον. Έχουμε το σχέδιο, έχουμε το όραμα και διεκδικούμε ένα καλύτερο μέλλον για όλους μας

Περισσότεροι Υποψήφιοι

Κανταρζής Νίκος

Κανταρζής Νίκος

Περιφερειακή ενότητα Κω- Νισύρου
Σπύρου Μπενέτος

Σπύρου Μπενέτος

Καλύμνου-Λέρου-Πάτμου-Λειψών-Αστυπάλαιας
Γκούφας Γιώργος

Γκούφας Γιώργος

Περιφερειακή ενότητα Νάξου- Αμοργού- Δονούσας- Σχοινούσας- Κουφονησιών- Ηρακλειά
Κώστογλου Δημήτρης

Κώστογλου Δημήτρης

Κω- Νισύρου