Παγκάς Μίλτος

Παγκάς Μίλτος

Ρόδου-Τήλου-Σύμης-Χάλκης-Μεγίστης

Βιογραφικό

Γεννήθηκε στην Ρόδο και μεγάλωσε στην Παλιά Πόλη.Πατέρας του ήταν ο καθηγητής Γεώργιος Παγκάς από τον Αρχάγγελο και μητέρα του είναι η καθηγήτρια ΆνναΦωτάρα  από την Σύμη.Είναι παντρεμένος  με την  ΖαφειρούλαΔιακολουκά  και έχουν μία κόρη.

Είναι ελεύθερος επαγγελματίας και λογιστής-φοροτεχνικός από το 1992 και κάτοχος αδείας Α΄Τάξης από το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος, τμήμα  Δωδεκανήσου.

Είναι  μέλος της ΕΛΦΕΕ Ρόδου και σύμβουλος  επιχειρήσεων.

Υπηρέτησε για πρώτη φορά το θεσμό της τοπικής αυτοδιοίκησης στον Α΄βαθμό  το1990 σε ηλικία 27 ετών, ενώ σήμερα υπηρετεί τον θεσμό από την  θέση του προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Ρόδου. Επίσης είναι μέλος της Α΄βάθμιας σχολικής επιτροπής του Δήμου Ρόδου.

Είναι μέλος συλλόγων που δραστηριοποιούνται υπέρ του περιβάλλοντος, εθελοντικών οργανώσεων που στόχο έχουν την στήριξη ατόμων που πάσχουν από νεοπλασματικές ασθένειες, εθελοντές ζωής, στήριξης θυμάτων τροχαίων  ατυχημάτων κ.ά.

Πολιτικό μήνυμα

Η τεχνολογία κάνει άλματα, η παραγωγή τρέχει με νέους ρυθμούς, η καθημερινότητα των ανθρώπων αλλάζει. Ήρθε η ώρα που η αυτοδιοίκηση πρέπει να εναρμονιστεί με τα νέα δεδομένα, να εξασφαλίσει την νησιωτική βιωσιμότητα και να διατηρήσει ζωντανές τις μικρές κοινωνίες των νησιών του Αρχιπελάγους. Οι πρακτικές του παρελθόντος δεν μας αρμόζουν, ούτε μας χαρακτηρίζουν.

Πρέπει επιτέλους να αντιμετωπίσουμε μεθοδικά, αποτελεσματικά και με σχέδιο τις σοβαρές ελλείψεις στον τομέα της υγείας, τις ανεπαρκείς-ακριβείς συγκοινωνίες και τους χαμηλούς ρυθμούς ανάπτυξης. Να προστατέψουμε το πλούσιο φυσικό μας περιβάλλον και να υιοθετήσουμε δράσεις με οικολογικό πρόσημο. Σεβόμενοι τον πολιτισμό και την παράδοση των νησιών μας να αναδείξουνε το Νότιο Αιγαίο ως πολιτιστικό κέντρο της Μεσογείου. Να κάνουμε τον πολίτη αρωγό και συμμέτοχο στην διαμόρφωση και στον καθορισμό των θέσεων που αφορούν το νησιωτικό χώρο. Να εξασφαλίσουμε την ισόρροπη τουριστική ανάπτυξη για όλα τα νησιά και να αναβαθμίσουμε το επίπεδο της συνεργασία της περιφέρειας με τους δήμους και τα τοπικά συμβούλια.

Ως εκ τούτου, οι επικείμενες περιφερειακές εκλογές αποτελούν κομβικό σημείο για το μέλλον των νησιών μας. Ως Δωδεκανήσιος πολίτης έχω την υποχρέωση να δηλώσω και εγώ παρόν στον μεγάλο αγώνα ανασυγκρότησης του νησιωτικού χώρου. Στην «Συμμαχία» του Νοτίου Αιγαίου με επικεφαλής τον κ. Μανόλη Γλυνό βρήκα τα υγιή συστατικά σε συνδυασμό με το ήθος, τις αξίες, τις ικανότητες, την αποφασιστικότητα και το κοινό όραμα για την Αλλαγή στο Νότιο Αιγαίο.

Με αίσθημα ευθύνης έχοντας πλήρη γνώση των προκλήσεων αποδέχθηκα την πρόσκληση να συμμετέχω στην όλη προσπάθεια. Έχοντας για αρκετά χρόνια υπηρετήσει ως αιρετός τον θεσμό της Τ.Α. στον Α' βαθμό τον οποίο και συνεχίζω να υπηρετώ μέχρι και σήμερα, από την θέση του προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Ρόδου, διαθέτω την εμπειρία, την γνώση και την θέληση να εργαστώ και να παλέψω για ένα Νότιο Αιγαίο της δημιουργίας, του πολιτισμού, των αξιών και της αειφορίας.

Περισσότεροι Υποψήφιοι

Γκούφας Γιώργος

Γκούφας Γιώργος

Περιφερειακή ενότητα Νάξου- Αμοργού- Δονούσας- Σχοινούσας- Κουφονησιών- Ηρακλειά
Κανταρζής Νίκος

Κανταρζής Νίκος

Περιφερειακή ενότητα Κω- Νισύρου
Σταυλάς Κώστας

Σταυλάς Κώστας

Περιφερειακή ενότητα Καλύμνου- Λέρου- Πάτμου- Λειψών- Αστυπάλαιας
Μουστάκη Κατερίνα

Μουστάκη Κατερίνα

Νάξου-Αμοργού-Δονούσας-Σχοινούσας-Κουφονησίων-Ηρακλειά