Σοφός Νίκος

Σοφός Νίκος

Κω- Νισύρου

Βιογραφικό

Ο Νίκος Σοφός γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κω από πατέρα Ασφενδιανό και μητέρα Νισυριά.  Σε ηλικία 15 ετών αποκτά το πρώτο του ένσημο στην τουριστική βιομηχανία, εργαζόμενος κατά τις θερινές διακοπές του σχολείου ως γκρουμ, σε μια από τις μεγαλύτερες τότε ξενοδοχειακές μονάδες της Κω. Τα επόμενα καλοκαίρια θα εργαστεί σε τουριστικά γραφεία και ναυτιλιακή εταιρία, έχοντας συνειδητοποιήσει πλέον ότι τον κέρδισε ο τουρισμός. Ολοκληρώνοντας τις σπουδές του στην Ελλάδα, την Ουαλία, τη Φινλανδία και την Αγγλία, λαμβάνει τον μεταπτυχιακό τίτλο ειδίκευσης στη Διαχείριση Τουρισμού (Master in Tourism Management) το 1998, από το Πανεπιστήμιο του Surrey.

Εκπληρώνοντας τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις και ενώ έχει υποβάλει αίτηση στο Πανεπιστήμιο του Birmingham για διδακτορικό στην Αστική και Περιφερειακή Ανάπτυξη, προκηρύσσεται η θέση του Γ. Διευθυντή στον νεοσύστατο Ενιαίο Φορέα Τουρισμού Κω – Νισύρου. Η πρόκληση είναι μεγάλη και θα τη δεχτεί, καταφέρνοντας να επιλεγεί μέσα από άξιους συνυποψηφίους του σε μία θέση που υπηρέτησε επί 14 χρόνια, ξεπερνώντας κάθε εμπόδιο και δυσκολία, με μοναδικό του στόχο να βγάλει την Κω και τη Νίσυρο προς τα έξω.

Εφαρμόζοντας νέες εναλλακτικές μεθόδους προβολής και διαφήμισης των νησιών και χτίζοντας παράλληλα ένα ισχυρό δίκτυο δημοσίων σχέσεων στον χώρο του θεάματος και των μέσων ενημέρωσης, καταφέρνει να τραβάει τα φώτα της δημοσιότητας στην Κω και τη Νίσυρο, σχεδόν πάντα ανέξοδα. Σύμμαχοι και αρωγοί στο έργο του, η εμπιστοσύνη όλων σχεδόν των πολιτικών που συνεργάστηκε, η συνδρομή των ντόπιων επαγγελματιών και η αγάπη του απλού κόσμου.

Παράλληλα με την επαγγελματική του ενασχόληση στην τουριστική βιομηχανία, συνεργάζεται ως εκπαιδευτής με το δημόσιο Ι.Ε.Κ., καθώς και με Κ.Ε.Κ. της Κω και της Αθήνας, διδάσκοντας Διοίκηση & Οργάνωση Επιχειρήσεων, Μάρκετινγκ και Σύγχρονες Τεχνικές Πωλήσεων, Διαχείριση Κρίσεων στον Τουρισμό κ.α.

Πολιτικό μήνυμα

«Ο τόπος μου δοκιμάστηκε σκληρά και οι πολιτικοί έδωσαν τις εξετάσεις τους»

Κλήθηκα από τη Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου, του ιατρού Μανώλη Γλυνού, να συστρατευθώ στο πλευρό ενός δυναμικού και παράλληλα ευγενούς πολιτικού άνδρα, που υπηρέτησε την τοπική αυτοδιοίκηση, εκπροσωπώντας τον δημοκρατικό χώρο, με ήθος και αποτελεσματικότητα. Ζώντας σ’ αυτόν τον ευλογημένο αλλά ταυτόχρονα παραμελημένο τόπο, δεν θα μπορούσα να αγνοήσω το κάλεσμα για έναν συνεχή αγώνα διεκδίκησης, όλων όσων αξίζουν τα νησιά μας.

Ο τόπος μου στιγματίστηκε από το ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ. Αδράνεια από την Περιφέρεια και κακοδιαχείριση από τον Δήμο, κόστισαν δύο σεζόν στην τουριστική μας βιομηχανία.

Ο τόπος μου πληγώθηκε από τον ΣΕΙΣΜΟ. Η εμφάνιση της πόλης δύο χρόνια μετά το σεισμό, δεν αφήνει τις μνήμες να σβήσουν.

Ανύπαρκτη ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ διαχείριση σε Κω και Νίσυρο. Η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου και το Επαρχείο, συμμετείχαν στη διάλυση του Ενιαίου Φορέα Τουρισμού Κω – Νισύρου, χωρίς να τον αντικαταστήσουν με άλλη υπηρεσία, αφήνοντας την τουριστική μας διαχείριση στον αυτόματο πιλότο. Κάτι που πλήρωσε ακριβά η Κως την περίοδο του μεταναστευτικού.

Η Περιφερειακή Αρχή και το Επαρχείο Κω - Νισύρου, έδωσαν τις εξετάσεις τους στη διαχείριση των προβλημάτων μας τα τελευταία 5 χρόνια. Η αδιαλλαξία και η παντελής έλλειψη επικοινωνίας, συνεννόησης και συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου και του Δήμου Κω, είχαν βαρύ τίμημα για το νησί μας. Πλησιάζει η στιγμή, που οι συμπατριώτες μου θα αξιολογήσουν αυτό που βιώνουν μέχρι σήμερα και θα επιλέξουν αν θέλουν να συνεχίσουν να το ζουν για άλλα 4 χρόνια.

Περισσότεροι Υποψήφιοι

Γρυπάρης Δημήτρης

Γρυπάρης Δημήτρης

Σύρου
Καβάδα Ειρήνη

Καβάδα Ειρήνη

Περιφερειακή ενότητα Ρόδου- Τήλου- Σύμης- Χάλκης- Μεγίστης
Αλμπανόπουλος Νίκος

Αλμπανόπουλος Νίκος

Σύρου
Δοϊτσίδου Καλλιόπη

Δοϊτσίδου Καλλιόπη

Θήρας-Θηρασιάς-Ίου-Φολέγανδρου